Puzzle of the Week #4


SOS! Fifteen people are trapped aboard a ship that’s going to sink in exactly 20 minutes. Their only chance of survival is the five-person life raft stowed on their vessel. To make matters worse, the waters around the ship are teeming with man eating sharks, so swimming to safety is out of the question. A round trip to the nearest island and back to the boat takes nine minutes on the raft. How many people will live to see dry land?

NOTE: You can answer this puzzle by commenting in this blog. Please give reason why you give that answer.

CATATAN: Kalian bisa menjawab puzzle ini dengan memberi komentar di blog ini. Dan juga tolong sertakan alasan mengapa kamu menjawab dengan jawabanmu.

This Puzzle is from Professor Layton’s.

Puzzle of the week #3’s answer:

Lame puzzle, the letter T is at the end of the alphabeT.

About Deni Yang

Not much to describe. Just an ordinary boy.

Posted in Game, Puzzle

Tags:

Permalink 9 Comments

9 responses to “Puzzle of the Week #4

  1. cs_1912

    Yang bakalan hidup untuk melihat daratan ada 14 orang.
    Pas pertama, 5 orang naik rakit, turun 4 buat balik 1. (Sekarang ada 5, sisa waktu 11 menit)
    Pas kedua, 5 orang lagi naik rakit, turun 4 orang buat balik 1. (Sekarang ada 9 sisa waktu 2 menit, masih bisa selamatin 5 orang)
    Pas ketiga, 5 orang lagi naik rakit, turun semua. (Sekarang ada 14 di daratan. Satunya lagi dimakan hiu)

  2. ada 13 orang.

    9 menit pertama , 5 orang pergi dari kapal , sampai di pulau , dan 1 lagi pergi lagi ke kapal.
    sisa waktu 11 menit. total yang selamat 5 orang ( termasuk yang balik tadi )

    9 menit kedua , 4 orang dijemput oleh 1 orang yang tadi , terus pergi lagi ke pulau. seperti biasa , 1 lagi pergi lagi kekapal.
    sisa waktu 2 menit. total yang selamat , 9 orang ( sekali lagi , termasuk yang balik tadi )

    terakhir , sisa 2 menit , 1 orang yang tadi balik kekapal , jemput 4 orang lagi.

    9 + 4 = 13

    2 mati…

    ———

    gila , lu mau post semua 135 puzzle ?

  3. cs_1912

    @xvain
    udah jemput 4 orang, terus yang kendaliin perahu kan ikut selamat, 14 dong mestinya🙂

  4. baca pelan2 dari atas..

    yang bawa kapalnya , udah gak diitung lagi ^^

  5. cs_1912

    oh iya yah
    g salah itung… hahahaha

    9 + 4 kok g 14 ya??
    sory sory.😆

  6. wkkwkwkw.
    gpp, shit happen kadang2^^ ( kata2 fav temen gw tuh )

  7. gw boleh gabung ato tidak nich?

  8. nyerah deh mas….salam kenal

What do you think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Twitter Updates @yDeni

Error: Twitter did not respond. Please wait a few minutes and refresh this page.

Archives

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 15 other followers

Flickr Photos

Two big towers in #Sudirman #carfreeday #jakarta #phaseui80 #phase80 #sky #cloud #sports #jogging #health

Ladders to the next level

DSCN1030

More Photos
%d bloggers like this: